Stalen schuifdeuren

 • Stalen schuifdeuren zijn voor zowel binnen als buiten geschikt. Een stalen deur met glas of platen is een echte blikvanger die onder meer in een minimalistische, industriële of retro woonstijl past. Stalen deuren kunnen bovendien brand- en inbraakwerend gemaakt worden. Schuifpuien zijn schuifdeuren die over het algemeen als afscheiding met een buitenruimte dienen en uw pand een unieke uitstraling geven.

  Wat is een stalen schuifdeur?

  Een stalen schuifdeur beweegt zich langs een ophangsysteem met een rails. Het schuifmechanisme zorgt ervoor dat de deur niet openslaat en dus veel ruimte bespaart.

  Stalen schuifdeuren binnen

  Voor binnen kunt u kiezen tussen een dubbele stalen schuifdeur – een schuifdeur met twee panelen -  en een enkele stalen schuifdeur. Beide modellen kunnen weer met of zonder zijpaneel worden geleverd. Raadpleeg de configurator om te zien hoe uw schuifdeur binnen eruit kan zien.

  Een dubbele schuifdeur met zijpanelen van gelaagd glas zorgt voor een optimale lichtinval. Deze deur is zeer geschikt voor ontvangst- en wachtruimtes en ook voor minimalistisch ingerichte woonruimtes. Experimenteer met donker glas of met stalen platen voor minder doorkijk in ruimtes waar u dit niet prettig vindt. Dit is bijvoorbeeld van belang bij schuifdeuren en suite, die naar een achterliggende kamer leiden. Denk ook eens aan glas dat slechts van één kant doorzichtig is. Het licht valt hier nog wel doorheen, dus op deze manier heeft u wel de voordelen, maar niet de nadelen van glas.

  Kies een enkele stalen schuifdeur als de deuropening kleiner is. Met een zijlicht of een bovenlicht (een zijpaneel of bovenraam) maximaliseert u ook hier weer de lichtval in uw huis. Deze oplossing is ideaal voor kleinere ruimtes. U bespaart ruimte doordat de deur niet openslaat. Met een schuifdeur kunt u meubilair neerzetten op plaatsen waar anders een deur tegenaan zou slaan. Bedenk wel dat het open- en dichtschuiven van stalen schuifdeuren soms erg zwaar is voor kleine kinderen.

  Moderne montagetechniek stalen schuifdeuren

  Wist u dat we alle schuifdeuren binnenshuis monteren volgens een moderne techniek? Hierbij loopt de rails niet over de vloer. De schuifdeur hangt in en beweegt over een bovenrails. Er is slechts een klein stukje onderrails. Dit is aan de uiteinden op de vloer onder de deur gemonteerd om te zorgen dat de deur niet uit de rails loopt. Dit kleine stukje rails is echter onzichtbaar. 

  Deze montagetechniek zorgt ervoor dat er geen rails zichtbaar is op de vloer. Uw vloerbedekking, tegelvloer of parket loopt ononderbroken door, zonder een storende rails. Het resultaat is optimaal, zowel optisch als praktisch. Het ziet er fantastisch uit en iemand kan meer struikelen of met een naaldhak in de rails blijven steken.

  Stalen schuifpuien

  Een stalen schuifpui met glas is een mooie manier om de bezoeker te overtuigen van de transparantie van uw bedrijf. Een schuifpui op een galerij wekt de indruk van veiligheid, omdat indringers niet ongemerkt meer binnen kunnen komen. Stalen schuifpuien zijn dan ook veel gevraagd bij bijvoorbeeld ziekenhuizen en overheidsinstanties.

  Ook voor particulieren zijn schuifpuien interessant. Denk bijvoorbeeld aan toepassingen op een veranda: 's zomers is uw stalen schuifpui open, terwijl ze 's winters dicht kunnen. Met een dichte schuifpui geniet u nog steeds van de zon en worden uw mediterrane boompjes en planten beschermd tegen de vorst. Ideaal dus voor een echte orangerie en zeer passend binnen de actuele trend van de botanische woonstijl.

  Ook binnendeurs zijn stalen schuifpuien zeer geschikt. We installeren stalen schuifdeuren met glas om aparte ruimtes af te scheiden in onder meer kantoortuinen, schoolgebouwen en beurs ruimtes. Hiermee creëert u zakelijke privacy zonder transparantie in te leveren.

  Voordelen stalen schuifdeuren

  Net als alle andere stalen deuren, kunnen stalen schuifdeuren brand- en inbraakwerend geleverd worden. Bespreek dit met onze medewerkers. Andere voordelen van een deur met dit bewegingsmechanisme zijn:

  • Schuifdeuren zijn ruimtebesparend. Een openslaande deur neemt heel wat ruimte in beslag die niet op een andere manier gebruikt kan worden. Zet bijvoorbeeld een paar mooie grote kamerplanten of –palmen neer bij uw stalen schuifdeuren in de woonkamer.

  • Een schuifdeur blijft openstaan. Een schuifdeur valt niet op ongewenste momenten dicht door een tochtvlaag. Dit is erg praktisch bij het luchten. Wanneer er veel heen en weer gelopen wordt, is het ook handig dat er niet voortdurend een deur open en dicht gedaan moet worden. Voor bedrijfsruimtes betekent dit dat er sneller en efficiënter gewerkt kan worden.

  • Het tijdelijk vergroten van ruimtes. Met een schuifdeur tussen twee kamers heeft u naar behoefte twee aparte kamers of een grote, doorlopende ruimte. Zet de deur bijvoorbeeld open voor een feestje of receptie en sluit de ensuite-deuren af om woon- en werkruimte te scheiden.

  • Een ensuite-schuifdeur heeft een isolerende werking. Het sluiten van de ensuite-deuren voorkomt dat er warmte verloren gaat naar een (tijdelijk) ongebruikte ruimte. Dit isolerende effect geldt overigens voor alle stalen deuren. Bij een stalen deur met platen in plaats van glas, wordt er tussen de platen isolerend materiaal aangebracht.

  • Schuifdeuren zijn veilig voor kinderen. Vooral kleine kinderen krijgen schuifdeuren moeilijker open en dicht dan andere deuren, maar dit kan zowel een voordeel als een nadeel zijn. Het risico om per ongeluk een vinger tussen de deur te krijgen is in elk geval nihil.

  • Stalen schuifdeuren passen binnen elke woonstijl. Een stalen schuifdeur wordt zowel met glas als met dichte platen geleverd, en het staal kan in elke gewenste RAL-kleur worden gespoten. Overleg met onze medewerkers over het gebruik van ander materiaal voor de platen. Heeft u iets moois gezien, met bijvoorbeeld hout, in een woontijdschrift of op internet? Maak hier een foto van, dan gaan we kijken of het technisch mogelijk is om aan uw wensen te voldoen.

  • Geen grond rails door moderne technieken. De vloer loopt ononderbroken door tussen de ruimtes die de stalen binnendeuren scheidt. Er is geen drempel, er zijn geen rails, er is alleen een klein, onzichtbaar weggewerkt stukje beneden rails aan weerszijden van de deur.

 • Maten en vlakverdeling

  Onze stalen schuifdeuren zijn niet standaard, omdat u zelf specificaties zoals afmeting, indeling en kleur bepaalt. Uw deur krijgt hierdoor uw eigen, unieke ontwerp. Uiteraard zijn we gebonden aan bepaalde technische beperkingen om een solide deur te maken. 

  Onze configurator is een goede indicator voor een ontwerp, maar vaak is er meer mogelijk. Het zijn uiteindelijk onze vakmensen die bepalen wat er al dan niet te verwezenlijken is. Zij geven u graag raad als uw specificaties afwijken van de mogelijkheden van de configurator.

  De maximale maten in onze configurator voor een dubbele schuifdeur binnen zijn bijvoorbeeld 300 bij 120 centimeter. Voor een schuifpui gelden andere criteria. De configurator geeft ook een uitstekend beeld van het variëren in vlakverdeling bij uw deur. De opties zijn:

  • Wel of geen zijlicht. Het zijlicht is het zijraam.

  • Wel of geen bovenlicht. Dit is een raam boven de deur. Dit raam kunt u apart samenstellen in de configurator.

  • Het aantal liggers en staanders. Door het combineren van horizontale en verticale lijnen maakt u een uniek patroon op uw stalen schuifdeur. Of kies voor totale transparantie zonder een enkele ligger of staander.

  • Het profiel type. Het profieltype speelt een optische rol bij het ontwerp, maar ook een praktische. Een stalen buitendeur wordt bijvoorbeeld standaard met dubbel glas geleverd met een afstandhouder ertussen om condens te voorkomen. Het isolatiemateriaal zit dan in een binnenprofiel dat in het buitenprofiel zit. Bespreek met onze medewerkers wat de beste keuze is voor uw stalen schuifpui. Voor een stalen schuifdeur binnenshuis kunt u de configurator raadplegen.

  Handgreep of deurhoge duwer

  We bevestigen de handgrepen op het staal. Er zijn kleinere handgrepen, maar ook lange verticale grepen die over de hele lengte van de stalen schuifdeur bevestigd worden. Het voordeel van deze deurhoge duwers is dat iedereen makkelijk de greep kan vastgrijpen, ongeacht zijn of haar lengte. Overigens is het ook mogelijk om uw eigen, unieke grepen aan ons te leveren. Wij solderen of lassen deze dan voor u vast aan het stalen profiel.

  Transparant of toch maar niet?

  Helder glas is prachtig en verbetert de lichtinval in elke ruimte. De ruimte wordt letterlijk en figuurlijk lichter en lijkt alsof iedereen er meer energie van krijgt. Fantastisch natuurlijk voor een werkruimte. U kunt zich beter concentreren en bent alerter. Voor woon- en slaapruimtes is deze helderheid echter niet altijd gewenst. Gelukkig zijn er meerdere soorten glas. Kies uit:

  • Helder glas

  • Rookglas

  • Eenzijdig ondoorzichtig glas

  • Mat glas

  • Geblindeerd glas

  We kunnen veel soorten glas verwerken in uw stalen schuifdeur. We zijn echter wel gebonden aan bepaalde veiligheidseisen. Een stalen schuifpui moet natuurlijk inbraakwerend zijn, waardoor gewapend glas de voorkeur heeft. Binnen kunnen we meer variëren met glas. Overleg dit met de experts van onze firma.

  Stalen schuifdeuren in kleur

  Laat uw schuifdeuren naturel donkergrijs of kies een kleur voor de profielen en platen. We stralen het staal om het daarna te poedercoaten in zwart, wit of elke andere RAL-kleur.

  Wat kost een stalen schuifdeur?

  In de configurator ziet u een prijsindicatie bij elk gewenste ontwerp voor een binnendeur. Dit zijn prijzen vanaf €1600,-. De configurator is niet berekend op stalen schuifpuien. Hiervoor kunt u een offerte aanvragen. We beginnen uiteraard niet met de productie voordat deze door u is goedgekeurd.

  Montage en levertijd

  Onze werkwijze is als volgt: nadat we de maten bij u hebben opgemeten, begint de levertijd te lopen. Dit is gemiddeld acht weken voor stalen schuifdeuren binnen en tien weken voor schuifpuien. Voor een enkele deur komen we met twee mensen bij u thuis. Dit zijn vaak dezelfde mensen die de deur in de werkplaats hebben gemaakt.

  Stalen of aluminium schuifdeuren?

  Ons familiebedrijf is opgericht door Evert Goor. Als bevlogen staal bewerker werkt hij als een echte smid in zijn werkplaats met steeds meer personeel. De stagiairs staan in de rij om het ambacht van echte vaklui te leren en om met het allerbeste materiaal te mogen werken. 

  Onze producten zijn zo goed dat we tien jaar garantie kunnen geven. Wij leveren alleen échte exclusieve schuifdeuren van staal.

  Projecten

  We doen zowel grote als kleine projecten. In 2021 deden we een groot project met zo'n zeventig stalen schuifpuien bij de HAN, de Hogeschool Arnhem-Nijmegen. We komen echter ook graag bij u thuis voor een enkele stalen schuifdeur. Kijk hier of op onze Facebookpagina voor een paar mooie foto's van afgeronde projecten.

Webdesign: MooiMerk | Realisatie: Lucus Websites