Stalen taatsdeuren

 • Stalen taatsdeuren op maat

  Stalen taatsdeuren hebben een ander bewegingsmechanisme dan de conventionele scharnierdeur. Een taatsdeur hangt en beweegt via stalen vloer- en plafondplaten. Hierdoor kan de deur naar beide kanten openen en is er geen kozijn nodig. Dit heeft zowel architectonisch als praktisch grote voordelen.

  Voordelen stalen taatsdeur

  Een stalen taatsdeur is zeer geschikt voor een ruime hal of een garderobe, maar ook voor andere ruimtes waar veel doorloop is. De deuren zijn vanuit twee kanten eenvoudig te openen door er tegenaan te duwen. Bij een dubbele taatsdeur kan er zelf van beide kanten tegelijkertijd doorheen gelopen worden. De voordelen van een taatsdeur zijn:

  • Een taatsdeur slaat naar beide kanten open. Makkelijk en efficiënt.

  • De doorloop is snel. U hoeft niet te stoppen om de deur open of dicht te doen. Dit is ideaal bij veel bezoekers, bezoekers of personeel, omdat er geen opstoppingen ontstaan. Denk hierbij aan een beurs, een magazijn of aan het spitsuur 's ochtends in een druk huishouden.

  • De deuren slaan vanzelf dicht. U hoeft de deur niet dicht te doen. Het bewegingsmechanisme zorgt ervoor dat dit automatisch gaat. Hiermee bespaart u energie en de ergernis van deuren op een kier.

  • Er zijn geen kozijnen nodig. Dit opent geheel nieuwe perspectieven voor een modern interieurontwerp bij u thuis of op de zaak.

  • Een stalen taatsdeur is kostenbesparend. Het weglaten van de kozijnen scheelt u geld. Investeer dit uitgespaarde geld bijvoorbeeld in een bijpassend stalen raam of een stalen garderobe of trapleuning. Kijk naar de foto's van dit afgeronde project in Bussum voor inspiratie.

  Stalen taatsdeuren met glas

  Een stalen deur met glas zorgt voor een prachtige lichtval. Goed licht zorgt voor transparantie, maar ook voor een goed humeur, energie en levenslust. Dit geldt voor alle ruimtes. Kies voor één grote glasplaat of verdeel het paneel in vlakken in een symmetrisch of asymmetrisch patroon. U kunt kiezen uit verschillende soorten glas:

  • Helder glas. Dit zorgt voor de meeste transparantie. Creëer een doorzonkamer die het licht door de hele ruimte laat vallen. Geschikt voor werkruimtes, maar ook voor leefruimtes waar actief geleefd wordt.

  • Mat glas. Dit is minder doorzichtig en daardoor geschikt voor bijvoorbeeld doucheruimtes. Omdat mat glas niet geheel ondoorzichtig is, is het meteen duidelijk of de ruimte al dan niet bezet is.

  • Geblindeerd glas. Dit is het glas dat men ziet in de auto's van diplomaten. Van buitenaf lijkt het helemaal zwart, maar van binnenuit kan men naar buiten kijken. Dit is een optie om een privéruimte af te scheiden, terwijl het licht nog steeds naar binnen valt.

  • Speciaal glas. Overleg met onze medewerkers als uw oog op een speciale glassoort is gevallen. Er is veel mogelijk, maar we zijn wel gebonden aan veiligheidseisen waar we geen concessies aan kunnen en willen doen. Veiligheid en duurzaamheid staan bij ons voorop.

  Stalen taatsdeuren met platen

  Kies voor een stalen taatsdeur met platen als u geen doorkijk wilt. Over het algemeen kiezen we voor stalen platen met of zonder een binnenprofiel met isolatiemateriaal. Overleg met onze experts als u een ander materiaal, zoals hout, voor ogen heeft. Stuur ons een foto of een schets, dan gaan wij kijken of het technisch mogelijk is om deze materialen te combineren.

  Gekleurde stalen taatsdeuren

  Om meer kleur in uw omgeving te brengen, kunt u de stalen profielen laten spuiten met een poedercoating. Hiermee creëert u een mooie omlijsting voor een glazen deur. Voor nog meer kleur kiest u voor gekleurde stalen platen in plaats van voor glasplaten. Het staal wordt door ons eerst gestraald, zodat de coating beter houdt. Kies voor de volgende kleuren:

  • Donkergrijs - De natuurlijke kleur van het staal

  • Wit - Modern, zakelijk en minimalistisch

  • Zwart - Een zwart profiel geeft een duidelijke omlijsting van het glas. Warm en passend in elke woon- en werkstijl.

  • Elke andere RAL-kleur - We kunnen de poedercoating in elke officiële RAL-kleur voor uw stalen taatsdeuren bestellen.

  Afmetingen en kosten stalen taatsdeuren op maat

  De eenvoudigste stalen taatsdeur meet 80 bij 200 centimeter. Deze kost €1600,- inclusief BTW en montage. Een dubbele taatsdeur met zijpanelen wordt maximaal 380 centimeter breed en de maximale hoogte is 300 centimeter. Dit wat betreft de ingave in onze configurator, voor maatwerk kunt u contact met ons opnemen, er is vaak meer mogelijk dan verwacht.

  Gebruik de configurator om een beeld- en prijsindicatie te krijgen van elke mogelijke stalen taatsdeur op maat. De uiteindelijke offerte prijs kan hiervan afwijken, omdat er mogelijk aanpassingen gedaan moeten worden om de deur veilig te kunnen bevestigen.

  Taatsdeuren ontwerpen

  Bij het ontwerpen van uw deur kiest u uit verschillende elementen. De combinatie van deze elementen en het eventuele gebruik van kleur en andere materialen, maakt uw ontwerp uniek. Speel met de configurator om een beeld en een prijsindicatie te krijgen. De verschillende elementen zijn:

  • Enkele taatsdeur. De grootte van de deuropening speelt een belangrijke rol bij de keuze voor een enkele of dubbele deur.

  • Dubbele taatsdeur. Bij dit model kunnen er meerdere mensen in tegengestelde richting van de deur gebruik maken.

  • Zijlicht. Kies voor een of meer glazen zijpanelen. Er is hier meer mogelijk dan de configurator laat zien.

  • Liggers en staanders. Met deze stalen stroken maakt u een vlakverdeling, die zowel symmetrisch als asymmetrisch kan zijn.

  • Kleur. De configurator voorziet in grijs (naturel), zwart en wit, maar u heeft de keuze uit alle RAL-kleuren.

  • Profiel. Kies een van de verschillende profiel uitvoeringen waar wij mee werken. Bekijk de verschillende profielen op onze projectfoto's. Hier ziet u bijvoorbeeld het Jansen-profiel.

  • Handgrepen. Er zijn verschillende mogelijkheden voor handgrepen. Een deurlange duwer is praktisch, maar u kunt ook kiezen voor een kortere duwer in de lengte of breedte van een vlak. Deze handgrepen worden op het staal gelast. Kijk in onze showroom naar wat we in voorraad hebben of laat ons voor u bestellen. We kunnen ook uw eigen, originele grepen op de deur bevestigen.

  Werkwijze, levertijd en montage

  Onze overzichtelijke werkwijze is als volgt:

  • U maakt een ontwerp in de configurator en stuurt dit, samen met uw contactgegevens, naar ons op. Bedenk dat dit ontwerp nog niet definitief is: u kunt er nog van alles aan veranderen.

  • Wij nemen contact met u op om alles door te spreken voor het definitieve ontwerp. 

  • We sturen u de offerte van uw stalen taatsdeur op maat

  • We komen bij u op locatie om de stalen taatsdeuren in te meten en om te kijken of er wellicht nog aanpassingen nodig zijn voor de montage. Dit kan met name het geval zijn bij oude huizen. Natuurlijk spreken we de eventuele aanpassingen en bijkomende kosten zorgvuldig met u door..

  • Na uw akkoord gaan de deuren in productie op onze werkplaats in Lunteren. De levertijd gaat nu in.

  • De levertijd is gemiddeld acht werkweken voor taatsdeuren van staal.

  • De deuren worden gemonteerd. Dit wordt zo veel mogelijk gedaan door dezelfde mannen die de stalen taatsdeuren op maat gemaakt hebben. Ze kunnen u er dan ook alles over vertellen.

  • U bekijkt of alles naar wens is en we nemen afscheid.

  • Bij problemen of onderhoudsadvies belt u naar (0318) 482 348. U wordt dan onmiddellijk geholpen.

  Garantie en aluminium taatsdeuren

  We geven een garantie van tien jaar op al onze binnendeuren van staal. Goed om te weten: met aluminium kunnen we u niet de kwaliteit leveren die hiervoor nodig is. Alleen staal heeft de kwaliteit die een duurzame levensduur garandeert. Daarom leveren we geen aluminium deuren.

   

  Projecten stalen taatsdeuren op maat

  Bekijk de foto's van vorige projecten met stalen taatsdeuren om te zien wat er allemaal mogelijk is. Na deze inspiratie kunt u onmiddellijk aan de slag met uw eigen ontwerp.

Webdesign: MooiMerk | Realisatie: Lucus Websites