Zelf uw stalen deuren op maat ontwerpen in 4 stappen

 

Onze eenvoudige stalen deuren op maat configurator: een sterk staaltje techniek

In 4 stappen ontwerpt u zelf uw karakteristieke stalen binnendeur. De prijs van uw maatwerk binnendeuren wordt direct berekend en getoond nadat u stap 3 heeft afgerond. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Stap 4 is: uw gegevens invullen en direct verzenden voor een afspraak.
Twijfelt u over de samenstelling van uw deur? Geen nood. Dan heeft u in ieder geval een indicatieve prijs. Wij komen nadat u bestelt altijd bij u langs voor het inmeten en advies.

Genoeg gelezen: Start!

 
 • Stap 1 Type deur
 • Stap 2 Vlakverdeling
 • Stap 3 Detaillering
 • Stap 4 Gegevens

Prijs indicatie

2500,- inclusief BTW en montage

2500,- exclusief BTW

Samenvatting

Stap 1 Type deur

Deur type klik hier voor meer info

Zijpanelen

Positie

Draaimechanisme klik hier voor meer info

Afmetingen deur

cm
cm

Afmetingen zijpaneel

cm

Stap 2 Vlakverdeling

Vlakverdeling deur klik hier voor meer info

Asymmetrische vlak verdeling

Sleep de staanders en de liggers van de linkerdeur, of vul hieronder de posities in om de vlakken anders te verdelen.

Onderste vlakken

Vlakverdeling zijpaneel

Stap 3 Detaillering

Kleur
Beslag
Profieltype klik hier voor meer info

Profieltypes

Stap 4 Gegevens

Uw gegevens

Uw stalen binnendeur is klaar. U kunt nu uw ontwerp verzenden. Dan nemen we binnen 24 uur contact met u op voor een afspraak voor inmeten en advies.

Bedankt voor uw configuratie! We nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Stel nog een deur samen
  Download PDF
De deur is toegevoegd aan de bestellijst, u kunt nu nog een deur samenstellen.
Loading

Samenvatting

 • Stalen deuren

  Een stalen deur geeft elke woning en bedrijfspand een unieke uitstraling. Stalen deuren passen in een nieuwbouwhuis, maar ook in een verbouwd pakhuis, schoolgebouw of eeuwenoud gevelpand. U integreert de deuren in de omgeving door met details als handgreep, kleur, deurplaten en ophanging te spelen. Op deze manier past een stalen deur in vrijwel alle woon- en werkstijlen, waaronder een minimalistisch, industrieel, landelijk, klassiek of geheel eigen interieurdesign.

  De configurator

  Gebruik de configurator om een indicatie te krijgen van de kosten voor een stalen deur. U ziet dan meteen hoe de deur er uit gaat zien. Nadat uw ontwerp klaar is, voert u uw gegevens in om het aan ons te versturen. We nemen dan contact met u op voor een adviesgesprek. Bedenk dat dit initiële ontwerp slechts een concept is: er kan nog van alles aan veranderd worden. We beginnen pas met de constructie na het inmeten bij u thuis of op de zaak of bouwplaats.

  Stalen deuren kiezen

  Voor een stalen binnendeur kunt u kiezen uit een enkele deur of een dubbele deur. Experimenteer hiermee in de configurator. Een stalen buitendeur of pui maken we geheel op maat voor u.

  Stalen binnendeur

  • Enkele deur. In een kleine deuropening past een enkele stalen deur van minimaal 80 centimeter breed. Bij een bredere deuropening kiest u voor een bredere deur of voor een deur met een zijlicht. Een dergelijk glazen paneel kan links, rechts of aan weerszijden worden geplaatst.
  • Dubbele deur. Een dubbele stalen deur is praktisch als er veel heen en weer gelopen wordt. Denk hierbij aan grote stalen deuren met glas in bijvoorbeeld een schouwburg of ziekenhuis. Dit zijn vaak taatsdeuren die automatisch weer dichtvallen. Maar ook voor particuliere woningen zijn dubbele deuren geschikt.

  Behalve stalen deuren maken we ook stalen ramen, die samen met uw nieuwe deur een harmonieuze eenheid scheppen in uw interieur. Deze ramen stelt u ook eenvoudig in onze configurator samen.

  Stalen buitendeur

  Onze stalen buitendeuren kunnen inbraakwerend geleverd worden en zijn standaard geïsoleerd. Door een afstandhouder in de twee helften van het profiel, komt er bovendien geen condens aan de binnenzijde. Kijk hier naar een paar voorbeelden van stalen buitendeuren.

  Voor al deze stalen deuren zijn er verschillende ophang- en draaimechanismes beschikbaar. Zij bepalen de manier waarop de deur opengaat. Deze mechanismes zijn:

  • Door middel van scharnieren. Dit is de meest conventionele manier om een deur op te hangen. Deze methode is door de eeuwen heen bewezen. De scharnieren zitten in de sponning van de deur en draaien slechts één kant op, naar binnen of naar buiten. Deze deur kan vaak in een bestaand deurkozijn worden opgehangen.

  • Met een vloerplaat en bovenspeun. Stalen deuren met dit mechanisme noemen we taatsdeuren. Het voordeel van dit mechanisme is dat de deuren naar beide kanten openslaan en vanzelf weer sluiten. Ook zijn de design voordelen van deze deur groot. Er is bijvoorbeeld geen deurpost nodig waar de deur in hangt. Met dit model kunt u dus letterlijk en figuurlijk alle kanten op.

  • Met rails. Dit zijn schuifdeuren. Doordat de deuren heen en weer geschoven worden om te openen en te sluiten, nemen ze veel minder ruimte in dan openslaande deuren. Een nadeel is dat deze handeling vrij zwaar kan worden als de deuren veel gebruikt worden. Vooral voor kleine kinderen is het moeilijk om deze deuren goed open en dicht te krijgen.

  Een stalen deur met glas of met platen?

  Een stalen deur met glas brengt veel licht in huis. Alleen hierom al is deze uitvoering heel geschikt voor woningen en etages in de oude stadscentra. Omdat de huizen hier dicht op elkaar gebouwd zijn, is de lichtinval in de huizen vaak niet optimaal. Dit is met name het geval bij benedenwoningen. Stalen deuren met glas brengen hier uitkomst.

  Stalen deur met glas

  Een of meerdere deuren met glas vergroten de lichtinval en maken de ruimte lichter en leefbaarder. Een nadeel van helder glas is dat het een doorkijk geeft. Heeft u dit liever niet in bepaalde ruimtes? Kies dan voor een glassoort die mat is, die slechts van één kant doorschijnt of zelfs geheel ondoorzichtig is. U kunt ook kiezen om alleen in de bovenste panelen transparant glas te zetten. In de onderste panelen kunt u dan donker glas of eventueel platen laten zetten. In veel gevallen is het ook vanuit design-oogpunt mooi om rookglas (bruin of grijs) toe te passen

  Stalen deur met platen

  U kunt ervoor kiezen om platen in plaats van glas in de deuren te zetten. Dit zijn over het algemeen stalen platen, waartussen isolatiemateriaal aangebracht kan worden. Een dergelijke deur kan geheel brand- en inbraakwerend worden gemaakt. Dit doen we zowel voor binnen- als buitendeuren. 

  U kunt de stalen platen naturel donkergrijs laten of kiezen voor een kleur die bij uw interieur past. Kies bijvoorbeeld voor een rustiger palet van aardekleuren of voor dramatisch zwart. Het is ook mogelijk om platen van ander materiaal in een stalen deur te integreren. Heeft u een foto gezien in een woontijdschrift van een combinatie van staal en hout? Neem dan een foto, dan kijken wij graag wat er voor uw deur mogelijk is.

  Handgrepen stalen deuren

  U kunt kiezen uit verschillende handgrepen voor uw stalen deur. Dat kan een kleinere greep zijn, maar ook een grote verticale duwer, die over de hele lengte van de deur vastgezet wordt. Middelgrote duwers beslaan een of meerdere vlakken en worden horizontaal of verticaal vastgezet op het staal. De kleinere grepen zijn rond of vierkant of geheel naar eigen wens. Als u uw eigen grepen meeneemt, zetten we die voor u vast op uw nieuwe stalen deur op maat.

  De kleur van het staal

  In de configurator ziet u dat u kunt kiezen uit drie kleuren. Dit is slechts een kleine greep uit de beschikbare kleuren. Voor het coaten van de kleuren wordt het staal eerst opgeruwd door het te zandstralen, waarna het gepoedercoat wordt in bijna iedere gewenste kleur.

  Witte stalen deuren

  Witte stalen deuren met glas passen goed in een minimalistische woonstijl. Een dergelijke deurstraalt rust en overzicht uit. Een witte deur maakt de woning ook licht en gezellig, zoals u in dit project van ons kunt zien.

  Zwarte stalen deuren

  Over het algemeen kiest men vaker voor zwart dan voor wit. Zwart geeft een duidelijke omkadering van het glas. Bovendien is zwart een teint die binnen vrijwel alle woonstijlen past. Experimenteer in de configurator met de verschillende zwarte deuren of kijk naar een voormalig stalen deuren project op maat dat we mochten uitvoeren. In dit voorbeeld ziet u hoe het zwart van de tegelvloer overloopt in het zwart van de stalen deur, en vervolgens weer terugkomt in het schilderij aan de wand.

  Andere kleuren staal

  De configurator is er niet op ingericht om alle kleuren van de regenboog weer te geven, maar u kunt elke RAL-kleur (en zelfs meer)  kiezen. Geef in de configurator gewoon een willekeurige kleur optie aan en bespreek de echte kleur later met onze medewerkers. We stralen dan allereerst het staal om het op te ruwen. Zo houdt de verflaag het best. Vervolgens spuiten we het staal met een poedercoating in de gewenste kleur.

  Stalen deuren op maat

  We maken al onze deuren op maat. Voor we met het werk beginnen, komen we bij u thuis om de opgegeven maten zorgvuldig na te meten. Daarna gaan we in onze werkplaats voor u aan de slag met alle specificaties. Zo zijn we er zeker van dat uw deur perfect past.

  Werkwijze en levertijd

  Onze werkwijze is als volgt: u stelt uw deur samen met behulp van de configurator. Bij stap vier vult u uw gegevens in en verstuurt u het formulier. Een van onze medewerkers neemt dan contact met u op om de details te bespreken. En plant u eventueel een bezoek aan onze showroom. Vervolgens komen we bij u thuis om de precieze maten op te nemen. Uw stalen deur wordt dan in productie genomen. Vanaf dat moment is de levertijd acht weken voor binnendeuren en tien werkweken voor buitendeuren.

  Montage

  Over het algemeen komen we met twee medewerkers uw stalen deur monteren. Dit zijn vaak dezelfde medewerkers die in de werkplaats aan uw deur hebben gewerkt, dus ze kunnen u alles hierover vertellen.

  Voor de montage afspraak dient u zelf thuis te zijn. Daarom maken we ruim van tevoren een afspraak.

  Stalen deur prijs

  De configurator op deze pagina geeft een indicatie voor de kosten van stalen deuren voor binnen. De eenvoudigste stalen deur op maat – een taatsdeur zonder zijpanelen -  kost €1600,-.

  BTW en montage zijn bij deze prijs inbegrepen.

  Wanneer u details en vlakverdeling in de configurator verandert, dan ziet u onmiddellijk de nieuwe prijs. Deze prijs is een goede indicatie voor de definitieve prijs van de stalen deur. We bepalen de definitieve kosten voor de stalen deur zodra de uitgangspunten bekend zijn. Dit is de prijs die op de offerte komt te staan. Bij opdracht komen we bij u thuis de maten nemen en controleren tevens de draai- en ophangpunten.

  Stalen of aluminium deuren?

  Aluminium is veel minder robuust dan staal. Het is minder duurzaam en goedkoper dan staal, en dat is te zien aan elke aluminium deur. De combinatie van staal, glas en andere elementen, tilt uw interieur echter naar een hoger niveau. U verdient het allerbeste, en onze vakmensen maken alleen het allerbeste. Zij zijn ambachtslieden die hun vaardigheden optimaal tot uiting laten komen door te werken met duurzaam staal. 

  Alleen het werken met superieure materialen leidt tot een superieur eindproduct. Om al deze redenen bieden wij geen aluminium deuren aan. Alleen met het gebruik van staal kunnen wij deze kwaliteit garanderen. Daarom geven we tien jaar garantie op al onze op maat gemaakte stalen binnendeuren.

  Projecten

  Bekijk de foto's van onze voorgaande projecten online of maak via 0318 482 348 een telefonische afspraak voor een bezoek aan onze showroom op Kauwenhoven 40 in Lunteren. Deze is zaterdagochtend en tijdens kantoortijden geopend. We werken zowel voor particulieren als voor bedrijven.

Webdesign: MooiMerk | Realisatie: Lucus Websites